Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@23:06:55 GMT

سد گلپایگان سر ریزشد/ اراضی را سرما زد

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۰۸۲۴

سد گلپایگان سر ریزشد/ اراضی را سرما زد

بارش های بهاری در سر چشمه های رودخانه های گلپایگان و اناربار سبب سر ریز شدن سد گلپایگان شد وکاهش دمای حاصل از بارش های بهاری به اراضی کشاورزی در شهرستان گلپایگان آسیب زد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گلپایگان، شهرستان گلپایگان از ابتدای مهر 98 تا کنون بنا به گزارش اداره هواشناسی شهرستان شاهد بارش بیش از  184 میلی متر بوده  است  که هنوز با میانگین بلند مدت شهرستان 31 درصد فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش های یک ماهه اخیر در غرب استان اصفهان سبب شد که ظرفیت آبگیری سد گلپایگان از تراز واقعی خود یعنی 36 و نیم میلیون مترمکعب گذر کند و  در 12 فروردین ماه سر ریز شد و این آب با دبی 10 تا 15 متر بر  ثانیه  پس از گذر از رودخانه روستای عباس آباد به سد کوچری می ریزد.

سد کوچری هم اکنون  دارای حدود  150 میلیون مترمکعب آب است، با آورد رودخانه، می تواند بنا بر گفته «حسین زاهد» تاحداقل یک ماه دیگر به حد اکثر ظرفیت 207 میلیون مترمکعبی خود برسد و سهم محیط زیستی آن برای گلپایگان و استان مرکزی رها سازی شود اما تاسایه بیماری کرونا  برشهرستان هست، بازدید از دو سد گلپایگان ممنوع خواهد بود.

بارش های باران در فروردین ماه که به افت دمای شدید شهرستان گپایگان به خصوص در هشتم فروردین ماه رخ داد سبب سرمازدگی  5 هکتار از اراضی زیرکشت کلزا، 180 هکتار جو، 40 هکتار از باغات بادام و نیز 20 هکتار از باغات زردآلو شهرستان به گفته «حیدر علی گل محمدی» شد.

اداره هواشناسی استان اصفهان برای  هفته پیش روی به کشاورزان و باغداران به علت احتمال نفوذ یک شاخه سرمای سیبری به کشور و کاهش محسوس دما در اغلب نقاط کشور هشدار داده است و عمده فعالیت هواشناسی را برای شهرستان گلپایگان در پنج روز آینده را وزش باد، افزایش رعد و برق و گاهی احتمال رگبار رعد و برق پیش بینی کرده است./

پایان پیام/563

منبع: شبستان

کلیدواژه: سد گلپایگان سد کوچری خسارت سرما زدگی گلپایگان بارش باران سد گلپایگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۰۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد

رئیس جهاد کشاورزی مازندران از اجرای تجهیز و نوسازی ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان بین ۲۱۰ هزار هکتار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بابک مؤمنی عصر امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در برنامه زنده رادیویی «رادیو سراسری گفت‌وگو» با اشاره به اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری این استان اظهار کرد: بزرگترین طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران در شهرستان آمل در حال اجراست.

وی با بیان اینکه تجهیز اراضی با محوریت اراضی شالیزاری در حال اجراست و متوسط مالکیت اراضی شالیزاری ۰.۷ هکتار است، تاکید کرد: تجهیزات و امکانات در اختیار این مزارع قرار ندارد و ابعاد قطعات مهندسی شده و هندسی نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه با توجه به حرکت کشاورزی به سمت اقتصادی و هوشمندانه، باید اراضی کشاورزی ما اقتصادی و مهندسی شده باشد، اظهار داشت: این طرح با الگوگیری از کشور ژاپن در ایران اجرا شد و یک نظام تحویل و مدیریت آب با محوریت آب و آبیاری و زهکشی اراضی در هر یک از قطعات اجرایی شد که مصرف نهاده‌ها را مدیریت بهینه می‌کند و انقلابی در مدیریت مزارع به‌وجود می‌آورد.

مؤمنی این طرح را زیرساختی و مهم دانست و گفت: از ۲۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان ۶۰ هزار هکتار تاکنون تجهیز و نوسازی شد و سرعت اجرای این پروژه با توجه به محدودیت منابع کند است و باید با جدیت و شتاب بیشتری دنبال شود.

وی با بیان اینکه به دنبال توسعه و ارتقا این طرح هستیم که بتوانیم سامانه‌های کم فشار آبیاری و انتقال آب با لوله را هم در این طرح اجرا کنیم، تصریح کرد: آب‌بندان را در بالادست مزارع و در پایین دست مزارع نیز بازچرخانی آب را داریم تا منجر به کاهش تلفات آب را داشته باشیم.

این مسؤول با اشاره به اینکه با توجه به اینکه انتقال آب و زهکشی اراضی در مزارع سنتی اراضی شالیزاری وجود نداشت طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری به صورت کامل و با همه ملحقات طرح در روستای نوایی محله فریدون‌کنار اجرایی شد، خاطرنشان کرد: این طرح به عنوان یک پایلوت ملی است تا در جایگاه یک کار ترویجی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 750896

دیگر خبرها

  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • بازگشت سرما به این مناطق از امروز
  • بازگشت سرما به این مناطق از امروز | رگبار باران و رعد و برق در چندین استان | تهران هم بارانی می‌شود
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • ورود سامانه بارشی قوی به کردستان/۹۷۳ میلیمتر بارش ثبت شد
  • موافقت دولت با راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان در گلپایگان
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود